Hjälp med hushållsysslorna | Boka städhjälp

Renovera köket – hitta din köksstil 

Det roliga och potentiellt svåra med att renovera köket är att lista ut vilken stil det nya köket ska ha. Alla olika valmöjligheter kan kännas lite som en djungel, vilket kan göra det svårt att veta vad för typ av kök man vill ha. För att ett kök ska hänga ihop och skapa en fin helhet krävs eftertanke och noggrann planering av kökets alla olika delar. Vad som avgör hur köket ser ut med en köksrenovering budget är delvis boendemiljön och delvis din individuella stil och personlighet. 

Olika köksstilar 

För att göra urvalet av olika kökstyper lite enklare har vi samlat några olika typer av kök nedan du kan se över i lugn och ro. Förhoppningsvis kan det ge dig en riktlinje för vad för typ av kök du är ute efter. 

Modernt kök 

Det moderna köket är minimalistiskt och stilrent. Stora mönster och inslag av färg är vanligt förekommande för att liva upp den ganska platta designen av köket. Många som renoverar sina kök nu för tiden väljer ett mer modernt kök, då det minimalistiska och rena intrycket är oerhört populärt. 

Lantligt kök 

Ett lantligt kök är till skillnad från det moderna köket ett kök i mer lantlig stil med naturliga färger. Mönstrade luckor, breda och stora skursocklar, rejäla vitrinskåp och trämaterial hör till det lantliga köket. Det lantliga köket är väldigt tidlöst och fridfullt. Lantliga kök kan både vara i lite mer bondgårdsstil och i något mer exklusiv stil. 

Skandinavisk design 

Den skandinaviska köksdesignen är populär och vanligt förekommande bland hushåll i Sverige. Egenskaper i det skandinaviska köket är att det är väldigt ljust och rent, stilrent och stillsamt. Färgtonerna är naturliga och behagliga och stilen är tidlös och fridfull. 

Barnvänligt kök 

Ett barnvänligt kök är ett kök som passar för alla åldrar. Fokus ligger på säkerhet och att köket ska vara lättstädat. Roliga detaljer och härliga färger kan med fördel tas in för att göra det roligare för barn att vistas i köket.

Det dolda köket 

Ett dolt kök är ett kök som är inbyggt i den övriga inredningen av huset så mycket som möjligt. Det är ett sätt att dölja sitt kök när det inte används för att exempelvis använda köksytan till andra saker. Dessa kök är ofta väldigt stilrena och minimalistiska. 

Proffsköket 

Allt fler väljer ett proffskök när köket behöver en uppgradering. Ett proffskök kännetecknas av att det är lättstädat, lättanvänt och har ett härligt arbetsflöde. Spisen brukar ofta stå i mitten av köket så kocken får gott om plats. 

Ekologiskt kök 

Ett ekologiskt och miljövänligt kök kan vara ett bra alternativt oavsett vad för stil du är intresserad av. Val av material, belysning och energieffektivitet är viktiga aspekter att ta hänsyn till för att ta fram ett ekologiskt kök. Ett ekologiskt kök kan således även vara i skandinavisk, modern eller i någon annan stil. 

Exit mobile version