Posted on

Boka städhjälp för storstädning 

Till vardags städar man oftast så gott det går och så mycket man hinner, men det är sällan man hinner med de där riktiga storstädningarna som hemmet behöver med jämna mellanrum. I en storstädning vänder man på varje sten för att rengöra riktigt ordentligt och på djupet, utan att glömma hörnor, badkarsfronter eller ugn. 

Att storstäda på egen hand kan dock vara riktigt slitsamt och ju större du bor, desto jobbigare blir det. Som tur är finns det många städfirmor runt om i Sverige som inte bara erbjuder regelbunden hemstädning, utan som även kan hjälpa dig med den där kompletta storstädningen inför vår eller innan jul. 

Vad är en storstädning? 

En storstädning via ett städföretag är precis vad det låter som – en ordentlig städning av hela ditt hem. Här städar man inte bara på ytan, utan går in på djupet och rengör allt från lådor och köksskåp till badrumsväggar och golvbrunn. Naturligtvis brukar även golven dammsugas och våttorkas, såväl som fönsterna putsas. Vad som ingår i en storstädning kan se olika ut mellan olika företag. Planerar du att boka in bör du därför be om en beskrivning av tjänsten och dess innehåll. 

Vad kostar en storstädning? 

Storstädningar omfattar så mycket mer än klassiska hemstädningar och därför kommer de också att kosta mer pengar. Hur mycket din storstädning kommer gå på beror på ett flertal olika faktorer. Bland annat kommer storleken på din bostad att ha betydelse. En lägenhet på 54 kvm blir billigare än en tvåplansvilla på 120 kvm. Vill du komma undan så billigt som möjligt rekommenderar vi att du först jämför offerter från olika städföretag. Via en offert kan du snabbt se vad som ingår i tjänsten och hur mycket du kommer få betala. Kom ihåg att du kan nyttja RUT-avdraget för att sänka dina kostnader med 50 %. 

Måste man vara hemma vid en storstädning? 

Då en storstädning oftast kräver två personer och 8 timmars arbete behöver du inte vara hemma under tiden städningen äger rum. Se bara till att städföretaget har fått dina nycklar innan städningen och att du har skrivit på en nyckelkvittens för din egen säkerhets skull. Har du husdjur som kommer vara hemma under tiden är det också viktigt att du informerar företaget om detta. Fönsterputsning kommer sannolikt äga rum och det finns risk att djuren rymmer. 

Ett bra alternativ är således att du låser in ditt husdjur i ett specifikt rum under städningens gång. Personalen kan sedan öppna upp innan de går ifrån din bostad. Se till att du har möjlighet att närvara i samband med besiktningen. Besiktning av städningen brukar äga rum under eftermiddagen när arbetet är klart och är ett sätt för dig att kunna godkänna resultatet.