Posted on

Så lyckas du med flyttstädningen

Att städa och göra rent sitt hem inför en flytt skiljer sig en del från den vardagliga städningen. Det som framför allt gör flyttstädningen mer annorlunda är att denna typ av städning är mer grundlig och du behöver städa delar av hemmet du i vanliga fall knappt tänker på eller har gjort rent förut. Eftersom att flyttstädningen för många kan vara lite av ett oupptäckt territorium har vi i denna artikel samlat några tips som kan vara värdefulla för dig inför din flyttstädning.

bra billig flyttstädning

Gör en checklista

I och med att flyttstädningen behöver vara mer grundlig än vanligt så behöver man följa ett protokoll för att städningen ska gå igenom besiktningen. För att vara säker på att du har städat och gjort rent allt som behövs inför besiktningen kan det vara en bra idé att göra en lista över allt som behövs göras i städväg innan det är dags för besiktning. Annars finns risken att du glömmer bort något viktigt moment och kan i värsta fall behöva betala för att fastighetsbolaget behöver ta in någon som fixar det du missat åt dig. Därför kan det vara skönt att veta vad som behövs städas. Dessutom blir det enklare för dig att planera in din städning så att du inte gör allt på samma gång. Om du gör allt på samma dag finns risken att du är stressad och slarvar vilket även det kan sluta i att du behöver betala en ersättning till fastighetsbolaget. Så skriv en lista och försök att ta tag i de olika momenten lite då och då .

Bra utrustning

En annan förutsättning för att du ska lyckas med flyttstädningen är att du har bra utrustning som hjälper dig att få rent allt du behöver inför flytten. På marknaden finns det många olika material, produkter och utrusning som är bra att ha nära till hands när det vankas städning. Du kommer inte att ångra att du köpt städutrusning eftersom att de är bra att ha även när du städar ditt hem till vardags. Därför är det en säker investering att köpa bra städutrusning, eller anställa någon för städning i nacka.

Ta hjälp

Att lyckas med flyttstädningen på egen hand kan för många vara svårt och stressigt. Om du har möjlighet ska du därför överväga att anlita en städfirma som kommer och städar inför flytten åt dig. Då slipper du känna stress och press på att din flyttstädning ska gå igenom besiktningen. De som arbetar med städning vet vad de gör och har kompetensen, rutinerna och utrustningen som behövs för att städningen ska bli ordentligt gjort och den kommer nästan garanterat att gå igenom besiktningen. Förutom att du kan anlita ett företag kan du be dina nära och kära om hjälp.